Wat bieden wij


Je grip op het leven steeds verder kwijtraken en dan ook nog je huis met al z’n herinneringen achter je laten. Het is nogal wat als u een dementerende ouder noodgedwongen moet laten verhuizen. Bij ’t Pijlijser Huys doen we er alles aan om mensen een echt thuis te bieden.

Een thuis
Natuurlijk richt iedere bewoner zijn of haar kamer in met eigen meubels. Zo creëren we een echt thuis, vol herinneringen. Trouwe viervoeters of andere huisdieren mogen gewoon meekomen. Ook de gemeenschappelijke woonkamer en keuken stralen warme huiselijkheid uit. Hier is iedereen altijd meer dan welkom. Ook familie en vrienden. Zij worden betrokken en blijven wezenlijk onderdeel van iemands leven.

Image

De mogelijkheid jezelf te zijn
Het dagritme van iedere bewoner is ons uitgangspunt. Vroege vogel of langslaper? Dan passen wij ons werk daarop aan. Mensen bepalen ook zelf of ze op hun kamer blijven of liever met iemand een praatje maken in de woonkamer of keuken. In deze veilige omgeving mag iedereen gewoon zichzelf zijn.  

Persoonlijke aandacht en zorg
In ’t Pijlijser Huys werken we met een hecht team vaste medewerkers. Zij kennen de bewoners en hun voorkeuren en hebben de tijd om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Ontspannen en op een liefdevolle manier. Ze luisteren en stemmen de professionele zorg en activiteiten af op de wensen en behoeftes van de bewoners. 24 uur per dag.

Activiteiten
Koken, sjoelen, knutselen, even wandelen of een boodschap doen: het kan allemaal. Maar het moet niet. Heeft iemand een andere hobby of interesses? Dan gaan we daar graag mee aan de slag. Bewoners lopen ook lekker zelf onze afgeschermde tuin in om een frisse neus te halen of in het zonnetje te zitten. 

Kosten


De kosten van wonen en zorg zijn bij ’t Pijlijser Huys gescheiden.

Zorgkosten
Om de zorgkosten voor 24-uurs zorg vergoed te krijgen, hebt u een Wlz-indicatie (Wet Langdurige Zorg) nodig. U vraagt de indicatie zelf aan bij het CIZ.  U ontvangt dan een persoonsgebonden budget (PGB), waaruit u de zorgkosten betaalt.

Woonkosten
De woonkosten zijn opgesplitst in huur en verblijfskosten. De hoogte van de huur is afhankelijk van de grootte van de kamer en bedraagt tussen de €400,- en €750,-. Onder de verblijfskosten vallen alle servicekosten (voor schoonmaak, wasservice, wifi, gas, licht, water et cetera). Je betaald een eigen bijdrage voor eten en drinken.
U betaalt een eigen bedrage voor het verblijf. Bereken hoe hoog uw eigen bijdrage ongeveer is.